April 06 2018 0Comment

Wanneer is de wet Kwaliteitsboring voor de bouw er?

De Wet Kwaliteitsborging zou als het aan minister Blok gelegen had al begin 2018 van kracht geweest moeten zijn. De wet kwaliteitsborging is in 2018 bij stemming niet door de eerste kamer gekomen. UPDATE, lees hier de laatste update.

Men heeft om verschillende redenen nog twijfels of de beoogde wet kwaliteitsborging een verbetering is. Doordat het in 2018 op verschillende bouwprojecten behoorlijk mis is gegaan (bijvoorbeeld het instorten van de in aanbouw zijnde parkeergarage in Eindhoven) is de discussie eind 2018 rondom de beoogde wet kwaliteitsborging weer flink opgelaaid.

De geruchten zijn nu dat men de wet kwaliteitsbroging begin 2022 in wil laten gaan voor in eerste instantie gevolgklasse 1. Tot nu toe is het dus allemaal nog niet definitief en zijn er nog verschillende hobbels te nemen.

Het is dus nog even wachten voordat er meer duidelijkheid is over de nieuwe wetgeving. Wij vragen ons sterk af of dit een oorzaak moet zijn om te wachten met het verbeteren van de kwaliteit op de bouw. Veel opdrachtgevers hebben al de eis en de bouw moet innoveren. De bouwbranche zou zelf meer initatief moeten tonen een zelf aan de slag gaan met het borgen van de kwaliteit. Dit resulteert er ook in, als de nieuwe wet klaar is – ben je als bedrijf al voorbereid op wat komen gaat!

De wetgeving gaat het afdwingen, wil je als bedrijf extra kwaliteit leveren en een stapje voor lopen? Dan begin je er nu al mee!

Heb je hier vragen over? Stuur ons gerust een bericht of email op info@stasoftware.nl.

Write a Reply or Comment